Watermark Church-Sanctuary

Dallas, Texas

Worship
image description

When the Watermark Community Church decided to expand their campus, they hired Rogers-O’Brien Construction.  The Watermark Community Church project is a combination concrete tilt wall and aluminum curtain wall structure. The concrete tilt wall has a unique stained concrete finish on the exterior and the interior has an open concept and exposed concrete columns and elevator shaft walls which made for challenging construction and coordination.  Watermark Community Church began renovating one floor at a time to support their growing congregation.

Phase II consists of a 2,200 seat sanctuary with adjacent meeting and work rooms, along with a 2-story gathering area / lobby with a complete working Starbucks Coffee Bar, linked to the Phase I (200,000 s.f.) tower via a new sky bridge, which was renovated by Rogers-O’Brien during Phase I.  Also included is an 8,000 square foot fountain and baptismal with an Oklahoma sandstone deck located just to the south of the building.

Phase 3 construction consists of a 150,000 square foot addition to the campus, inclusive of a 3,500-seat sanctuary, a chapel for 350, a 500-seat multipurpose room, and a 20,000 square foot town center, which the entire community-focused campus has been planned around.  The town center lobby connects the worship center to the new children’s building and includes stone and stained concrete flooring, a stone fireplace surrounded by casual seating, a coffee bar, welcome center, and space for community gatherings.  The Children’s Education Facility is a two-story little town experience complete with barnyard, neighborhood, market and lakeside classroom entries and a family theater where children and parents will share special services.

Project Photos

View All